Już w środę (19.10) na ryneczku przy Jerzego odbędzie się coroczny Festiwal Dyni i Chryzantemy. Dwóch najlepszych gorzowskich kucharzy, wraz z ekipami, będzie gotować zupę dyniową według własnego przepisu. Następnie jej smak ocenią mieszkańcy i zdecydują, która drużyna wygra.
To będzie już czwarta edycja festiwalu. Tym razem do kulinarnej walki staną dwaj szefowie kuchni: Tomasz Szkudlarek i Kamil Tużnik, którzy wraz z uczniami gorzowskiego Gastronomika będą gotować zupę dyniową. Każda z nich będzie przygotowana według autorskiego przepisu kucharzy.
Później, smak potraw oceni jury, którym będą goście i klienci ryneczku przy Jerzego.
– Przed każdym ze stanowisk do gotowania będą stały pojemniki do głosowania, do których degustujący będą wrzucać piłeczki, w zależności od oceny walorów smakowych dania. Wygra zupa „z większą liczbą piłeczek”, czyli którą lepiej ocenią mieszkańcy – informują urzędnicy z Wydziału Promocji i Informacji gorzowskiego Urzędu Miasta.
Wielkie gotowanie rozpocznie się o godzinie 9:30, a degustację zaplanowano na godzinę 10:00. Może wziąć w nim udział każdy chętny.
🔥 Chcesz, abyśmy dodali twój news?
e-mail: wiadomosci@smartpress.pl
✅ Chcesz, aby pojawiła się tutaj twoja reklama?
e-mail: reklama@smartpress.pl
Dyskusja (musisz być zalogowana/y na Facebooku)